Fallskjermhopping

Ekstremsport får adrenalin til å pumpes inn i blodet mye raskere enn hva man er vant til. Det er nettopp derfor folk får en følelse av eufori og lykke når man hopper strikkhopp eller kaster seg ut av et fly med en fallskjerm på ryggen.

Fallskjermhopping er på fremgang, mye takket være moderne teknologi som sikrer hopperne mot det aller meste. Noe som virket veldig farlig kun noen få tiår siden, er i dag like sikkert som alt annet – så lenge man er fokusert og vet hva man gjør.

Fallskjermhopping er ikke noe man kaster seg ut i, hoppere må igjennom grundig opplæring før man får sette beinet på et fly. Enkelte steder kan man klare seg med minimal introduksjon, men da blir du nødt til å hoppe med en profesjonell fallskjermhopper bak ryggen, slik at du ikke kontrollerer fallskjermen selv.

Dette tar bort mye av moroa, så om du får muligheten til å ta fallskjermkurs er det absolutt å anbefale. I hvert fall om du liker adrenalin. Fallskjermhopping er noe av det nærmeste menneskeheten har kommet på fri flyging, og de minuttene du tilbringer i fritt fall vil kjennes som evigheter. Fallskjermhoppere lever et fartfylt, farlig, men samtidig sikkert liv.