Kjente eventyrere i Norden

February 11, 2016

Det har igjennom tidene vært mange eventyrlystne oppdagere og eventyrere fra Norge. De ville ut å oppleve verden, se nye ting og kanskje oppdage noe helt nytt ingen andre fra Norge hadde sett eller hørt om før.

Den som kanskje er mest kjent internasjonalt er Thor Heyerdahl, han ble født 6.oktober i 1914 i Larvik og hans første ekspedisjon var sammen med hans kone Liv til Polynesia. Han ville forlate sivilisasjonen og leve med naturen. Før reisen hadde de heller ikke noen i å returnere, men realiteten som var fylt med sykdommer og troperegn gjorde at de dro tilbake til Norge etter ett år. Ti år senere la han ut på sitt livs ekspedisjon. Vitenskapen aksepterte ikke teorien om at det var mulig, men Kon-Tiki ekspedisjonen ble gjort for å motbevise akkurat det. I 1947 satte Heyerdahl og fem besetningsmedlemmer seil i Peru på en flåte bygget i tradisjonell stil. Etter 101 dager på havet nådde de en øy i Tuamoto-arkipelet.

Lars Monsen, en norsk eventyrer i vår tid er en villmarks- og ekspedisjonsfarer. I 2005 ble han kjent gjennom tv-serien «Canada på tvers», et naturprogram som ble sendt på NRK som dokumenterte hans ekspedisjon gjennom Nord-Alaska og Canada.