Marcus Hellners meritter

December 13, 2015

Selv om nordmenn de siste årene nesten har utklasset andre nasjoner innen langrenn, finnes det noen langrennsutøvere utenfor Norges grenser som gir de norske skiløperne konkurranse. Et eksempel er den svenske langrennsløperen Marcus Hellner. Han har gjort det svært godt i skisporet de siste årene, og har utfordret de norske skiløperne i både verdenscuprenn og i OL-sammenheng.

Marcus har vært en av Petter Northugs virkelige konkurrenter, og har flere pallplasseringer de siste fem årene. For eksempel vant han VM-bronse i stafett i 2007, to OL-gull i skiathlon og stafett i Vancouver i 2010 og VM-gull i sprint i 2011. Da slo han Northug, som tok sølvet. I tillegg har han flere verdenscupseire, og han vant sølvmedaljen sammen med det svenske stafettlandslaget i VM i 2015.

Marcus er ikke bare en god skiløper. Han er også en entusiastisk pokerspiller, og han bruker mye tid sammen med lagkameratene til å spille poker på treningssamlinger. Dette er en flott avkobling til langrenn på toppnivå, som jo handler om mye hard fysisk trening. Interessen for poker er faktisk også en interesse han deler med Petter Northug, og de to langrennsløperne har derfor mye til felles. Pokerspill krever kanskje noen av de samme ferdighetene som langrenn – man må ha evnen til å holde hodet kaldt og være fokusert på det man gjør. Marcus har inngått en avtale med Pokerstars, som er et av de største pokersidene på nett. Hvis man vil teste pokerspill på et kasino online, er dette en god side å klikke seg inn på. Der vil man finne de samme spillene som Marcus og lagkameratene spiller når de ikke går på ski.

For å komme langt innen idrett, gjelder det å bruke mye tid på trening – og det samme gjelder også hvis man skal bli en dugelig pokerspiller. Trening og innsats er viktige faktorer hvis man vil bli god på noe – og ved å øve seg på poker på nettet, kan det kanskje være mulig å slå, (eller i alle fall bli like god som), Marcus i én av favorittaktivitetene hans.