Skaff deg kredittkort

March 17, 2017

Om du har tatt avgjørelsen om å gå til anskaffelse av et kredittkort, er du dessverre bare halvveis i prosessen. Det er mye man må tenke nøye igjennom på forhånd, og mye å sette seg inn i. For det første, kan det være lurt å tenke på hvorfor du vil ha et kredittkort.

Vil du ha det som en sikkerhet ved bestilling av reiser o.l. på nett? Eller vil du ha det fordi du ønsker økonomisk uavhengighet? Dette er det svært lurt å ha i bakhodet når du skal velge hvilken bank og hvilket kredittkort du vil ha. I tillegg til dette bør du også tenke på renter, og hvor mye du klarer å betale tilbake neste måned.

Velg riktig

Det er faktisk ikke så enkelt å skulle velge det aller beste kredittkortet for deg. Det kan lønne seg å gjøre litt research på forhånd, eller rett og slett gå innom forskjellige banker og høre hvilke løsninger de kan tilby deg. Det er mye man må tenke på, og man må være 100 % ærlig med seg selv hva angår hvor flink man er til å betale regninger. Er du en av de som kanskje foretrekker å dele opp betalingen, slik at du slipper å betale så mye på én gang, kan det lønne seg å gå for en løsning med lav rente.

Betal alltid

Det viktigste er likevel å huske på hvor viktig det faktisk er å betale ned på kredittkortet. Jo flinkere du er til å gjøre dette på en rutinemessig måte, jo tryggere er det å eie et kredittkort. Dette gjør også at du har et godt fundament for eventuelle lån senere i livet. Dersom banken ser at du har vært flink med betalingene dine, er de ekstra villige til å innvilge deg et eventuelt boliglån.