Ski på sand

March 20, 2015

Vintersport er gøy, litt farlig og veldig godt for kroppen. Slalåm, langrenn, snowboard, skøyter – det er alltid noe moro å finne på om vinteren, så lenge man er forberedt. Vinteren varer dog ikke året rundt, og høysesongen på de ulike skibakkene i Norge og Alpene varer sjeldent mer enn to-tre måneder.

Sand, derimot, er alltid der. Sand blir ikke borte, den smelter ikke under solen. Sandboarding er et rimelig nytt konsept som har fått mye oppmerksomhet i media. Bakkene er ikke like farlige som på fjellet, og det er veldig vanskelig å skade seg i sanden. Kanskje det er nettopp dette som har falt i smak hos sandboarderne. Verdensrekorden for fart på et sandboard er dog på hele 82 kilometer i timen, så det er fortsatt ganske ekstremt.

Sandboarding utvikler seg i mange land med store nok sandørkener, der dynene rager over hundre meter opp i luften. Sandboarding og sandskiing er ørkenens ekvivalens til snowboard og slalåmski. Australia og Namibia er populære land for å praktisere ski på sand. Egypt, Maldivene og Sør-Afrika har sine praktsteder, mens Monte Kaolino i Tyskland er det beste stedet i Europa for ski på sand. Det store sandfjellet har årlige konkurranser og show som besøkes av mange tusen glade skifolk.