Stig Rune Kveen

September 11, 2016

Listen over idrettsutøvere som begynner å spille poker er lang. Det kan være fordi idrettsfolk har et sterkt konkurranseinstinkt, og søker seg til spill som gir den samme konkurranseopplevelsen. Da er poker et naturlig valg.

cross country

Stig Rune Kveen

Stig Rune Kveen er tidligere langrennsløper som nå er langrennstrener for Petter Northug. Kveen vant NM-gull i stafett sammen med laget Strindheim IL i 2006 og 2007. Han gikk også renn i verdenscupen, og kom på sekstendeplass i sprint to ganger. Kveen er ikke lenger aktiv som skiløper, men han er som nevnt aktiv på andre områder, både som trener og som pokerspiller. Han ble norgesmester i poker i 2008, og er dermed et eksempel på norske idrettsfolk som spiller poker. Petter Northug spiller også poker når han har tid og anledning.

Spilleselskaper og idrett

Mange har kritisert utenlandske spilleselskaper fordi de ikke støtter norsk idrett, men mange av disse selskapene vil gjerne bidra til idretten, men hittil har de ikke fått lov til det. Men det finnes et par norske utøvere som blir sponset av utenlandske spillselskaper.

poker

Northug og Kveen

Kveen har tro på at Northug blir en av favorittene under VM i 2017. Mange skiløpere skjerper formen litt ekstra foran mesterskap, og selv om Northug allerede har 15 gull fra OL og VM, er han fortsatt sulten på mer. Northug har valgt å stå utenfor landslaget kommende sesong, og dermed får Kveen en veldig viktig trenerrolle. Kveen blir noen ganger kalt Northugs “nei-mann”, fordi han blant annet har som oppgave å bremse Northug når han prøver å gjøre altfor mye på én gang. Kveen og Northug har kjent hverandre lenge, og gikk på samme stafettlag da Kveen var aktiv. Han har klart å få Northug tilbake på rett spor igjen, og nå satser de på ny suksess kommende sesong.